Foto: DELFI
Informācija par taksometra braukšanas tarifiem būs jānorāda arī automašīnas salonā, paredz atbalstīšanai Ministru kabinetā iesniegtie Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Prasības plānošanas reģiona un republikas pilsētas speciālās atļaujas (licences) saņemšanai un kārtība, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometru".

SM norādīja, ka kopš šā gada marta vairs netiek noteikta maksimālā maksa jeb tarifi par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru. Līdz ar to pārvadātāji paši var brīvi noteikt tarifus.

Tomēr šī situācija tiekot izmantota negodprātīgi, piemēram, pasažierim pieprasot nesamērīgi augstu maksu par braucienu. Šādas situācijas novērotas lidostā "Rīga".

Lai risinātu šo problēmu, SM rosina veikt grozījumus regulējumā, paredzot papildus informācijas izvietojumu transportlīdzekļa salonā uz priekšējā paneļa, kas ļautu pasažierim iepazīties ar braukšanas maksas aprēķinā piemērotajiem tarifiem pirms brauciena.

Lai uzlabotu pasažieru informēšanu par braukšanas maksas aprēķinā lietotajiem tarifiem, noteikumu projekts paredz, ka informācijas, kas izvietota uz transportlīdzekļa virsbūves, burtu un ciparu augstums nevar būt mazāks par 40 milimetriem, kā arī tai jābūt ar transportlīdzekļa pamatkrāsu kontrastējošā krāsā.

Papildus noteikumu projekts paredz noteikt informācijas izvietošanu transportlīdzekļa salonā. Ja pārvadātājs ir noteicis vairākus tarifus, kurus piemēro atkarībā no paredzētā brauciena, transportlīdzekļa salonā tiek izvietota informācija par visiem tarifiem, kas var tikt piemēroti braukšanas maksas aprēķinā.

Plānots, ka minētie grozījumi stāsies spēkā 2019. gada 1. martā.

Vēstīts, ka Satiksmes ministrija strādā pie izmaiņām normatīvajos aktos, lai lidosta "Rīga" varētu risināt radušos problemātisko situāciju ar taksometriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!