Foto: DELFI

Rīgas domes (RD) opozīcijas frakcijas sākušas parakstu vākšanu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā skatīs jautājumu par Nila Ušakova (S) atbrīvošanu no mēra amata, portālu "Delfi" informēja Nacionālās apvienības (NA) frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

NA frakcija uzskata, ka notiekošais ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir pārāk liels korupcijas skandāls, lai RD priekšsēdētājs Ušakovs, kurš vienlaikus ir uzņēmuma kapitāla daļu turētājs, varētu saglabāt savu amatu.

RD priekšsēdētājam bija jāseko līdzi uzņēmumā notiekošajam un tāpēc šobrīd personīgi ir jāuzņemas pilna atbildība par situāciju, uzskata NA frakcija, kas ierosināja parakstu vākšanu par sēdes sasaukšanu.

"Vairākkārt esmu uzsvēris, ka "Saskaņa" ir dēvējama par "Rīgas satiksmes" partiju. Varētu pat teikt, ka "Rīgas satiksme" mazāk būtu dēvējama par domes uzņēmumu kā par "Saskaņas" uzņēmumu. Es ļoti ceru, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo acīmredzamo saistību izgaismos ļoti precīzi," pieprasījumu komentēja NA frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Vēstīts, ka RD opozīcija iepriekš savāca parakstus, lai sasauktu ārkārtas Satiksmes komitejas sēdi par "Rīgas satiksmes" valdes atlaišanu. Taču uzņēmuma valde atlūgumus uzrakstīja pati.

Ziņots, ka KNAB par kukuļošanu "Rīgas satiksmes" iepirkumos sāktajā lietā tiesa drošības līdzekli apcietinājumu piemēroja piecām no sešām aizturētajām personām. Sestajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB arī nelūdza šai personai piemērot apcietinājumu. Šī persona ir Čehijas uzņēmuma "Škoda Transportation" amatpersonas Vladislava Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes locekle Elīna Kokina.

Šajā lietā apcietināti ir Kokinas kādreizējais biznesa partneris Edgars Teterovskis, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, "Rīgas satiksmes" infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, "Škoda Transportation" amatpersona Kozaks un vairākos citos kriminālprocesos figurējošais uzņēmējs Māris Martinsons. Savukārt Polijas tiesa piemērojusi apcietinājumu diviem Polijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!