Foto: LETA

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" piektdien ar piecām partijām pārrunās iespēju izveidot valdību Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā, portālu "Delfi" informēja partiju apvienības preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Uz pirmo tikšanos pulksten 10 aicināti "KPV LV" valdības veidošanas sarunvedēji, pulksten 11 aicināti Jaunās Konservatīvās partijas sarunvedēji, savukārt pulksten 13 – sarunvedēji no Zaļo un zemnieku savienības.

Sarunas par valdības veidošanu turpināsies pulksten 14 ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!" sarunvedējiem, bet pulksten 15 būs tikšanās ar Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, nevainagojās panākumiem.

Trešais kandidāts, kuru uz augsto amatu bija pieteikusi partiju apvienība "Attīstībai/Par!", Artis Pabriks otrdien, kad 13. Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji devās pie Valsts prezidenta, lēma atteikties no Ministru prezidenta amata kandidāta nominācijas iespējas. Līdz ar šo lēmumu partiju apvienība lēma neuzturēt savu nomināciju uz šo augsto amatu.

Šobrīd valdības veidošanu uzņēmies "Jaunās Vienotības" līderis Krišjānis Kariņš. Lai gan viņu Valsts prezidents nav nominējis kā premjera amata kandidātu, gatavību sākt valdības veidošanas sarunas sarunas Kariņa vadībā apliecinājuši pieci potenciālie sadarbības partneri: Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība, "KPV LV", "Attīstībai/Par!" un Jaunā konservatīvā partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!