Foto: LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) Ministru prezidenta amatam piedāvā "Altum" valdes priekšsēdētāja Reiņa Bērziņa kandidatūru, liecina konfederācijas nosūtītā vēstule Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Dažādu tikšanos laikā organizācija guvusi pārliecību, ka partiju ministru amatu kandidāti ir profesionāli un ka Ministru kabineta sastāvu būtu iespējams izvēlēties no esošiem Saeimā ievēlētiem profesionāļiem.

LDDK savā vēstulē prezidentam gan arī vērš uzmanību, ka "līdzšinējais valdības veidošanas process un atbalsta trūkums vienam Ministru prezidenta amata kandidātam rada noteiktu pamatu bažām attiecībā uz ievēlēto politisko spēku spēju orientēties uz kopsaucēju rašanu sabiedrības interesēs un ilgtspējīgu valsts attīstību un attiecīgi gatavību izveidot stabilu, atbildīgu un funkcionējošu valdību".

Konfederācija aicina Valsts prezidentu iesaistīt organizāciju valdības veidošanas sarunās, kā arī lūdz Vējoni kā potenciālo Ministru prezidenta amata kandidātu izvērtēt LDDK biedru, "Altum" valdes priekšsēdētāju Bērziņu.

Kā uzsver LDDK, Bērziņam ir darbam publiskajā pārvaldē atbilstoša izglītība un darba pieredze kā privātajā, tā publiskajā sektorā.

Bērziņš ieguvis maģistra grādu starptautiskajās finansēs un banku darbībā, biznesa vadībā Šveices Biznesa skolā un juridiskajās zinātnēs Rīgas Juridiskajā augstskolā. "Altum" Bērziņš pievienojies 2015. gadā, rakstīts "Altum" mājaslapā.

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, nevainagojās panākumiem.

Trešais kandidāts, kuru uz augsto amatu bija pieteikusi partiju apvienība "Attīstībai/Par!", Artis Pabriks otrdien, kad 13. Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji devās pie Valsts prezidenta, lēma atteikties no Ministru prezidenta amata kandidāta nominācijas iespējas. Līdz ar šo lēmumu partiju apvienība lēma neuzturēt savu nomināciju uz šo augsto amatu.

Šobrīd valdības veidošanu uzņēmies "Jaunās Vienotības" līderis Krišjānis Kariņš. Lai gan viņu Valsts prezidents nav nominējis kā premjera amata kandidātu, gatavību sākt valdības veidošanas sarunas sarunas Kariņa vadībā apliecinājuši pieci potenciālie sadarbības partneri: Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība, "KPV LV", "Attīstībai/Par!" un Jaunā konservatīvā partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!