Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) novembrī sācis kriminālprocesu saistībā ar Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" veiktajiem iepirkumiem. Saistībā ar šo kriminālprocesu otrdien, 11. decembrī, birojs veicis neatliekamās procesuālās darbības un vairāk nekā 30 kratīšanas, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Birojs norāda, ka patlaban kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, kurā KNAB sadarbojas arī ar ārvalstu partnerdienestiem, tai skaitā ar Polijas pretkorupcijas dienestu (CBA). Latvijā kopumā aizturētas sešas personas, bet Polijā – divas personas.

Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sola sniegt, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm. Birojs uzsver, ka izmeklēšanas intereses ir svarīgas ne tikai birojam, bet arī visai sabiedrībai.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka saistībā ar KNAB sākto kriminālprocesu otrdienas vakarā birojs aizturējis pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu.

KNAB arī aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, bet kratīšanu birojs veicis arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

LTV otrdienas vakarā vēstīja, ka KNAB viesojies arī Rīgas domē un runājis ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR).

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, ziņo, ka vairākos kriminālprocesos figurējušais uzņēmējs Māris Martinsons trešdienas rītā vēl aizvien uzturas KNAB, kur tiek veiktas procesuālās darbības. Martinsona advokāts Didzis Vilemsons portālam "Delfi" šo informāciju apstiprināt nevarēja, norādot, ka tas jājautā KNAB.

Vaicāts, vai KNAB jau ir lūdzis Martinsonam piemērot kādu drošības līdzekli, Vilemsons norādīja, ka patlaban viņam šādas informācijas, ka tas būtu darīts, nav.

Sākotnēji personu drīkst aizturēt uz 48 stundām, kas nozīmē, ka KNAB ir laiks līdz ceturtdienas rītam lemt vai un kādu drošības līdzekli piemērot, apstiprināja advokāts.

Arī viņš norādīja, ka patlaban komentārus par pašu kriminālprocesu un tā būtību sniegt nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!