Foto: LETA

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu otrdienas vakarā birojs aizturējis pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" apstiprināja, ka otrdienas vakarā KNAB uzņēmumu informējis, ka ir aizturējis Volkinšteinu.

Saistībā ar ko notikusi aizturēšana Zaķis nekomentēja.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, ziņo, ka vairākos kriminālprocesos figurējušais uzņēmējs Māris Martinsons vēl aizvien uzturas KNAB, kur tiek veiktas procesuālās darbības. Martinsona advokāts Didzis Vilemsons portālam "Delfi" šo informāciju apstiprināt nevarēja, norādot, ka tas jājautā KNAB.

Vaicāts, vai KNAB jau ir lūdzis Martinsonam piemērot kādu drošības līdzekli, Vilemsons norādīja, ka patlaban viņam šādas informācijas, ka tas būtu darīts, nav.

Sākotnēji personu drīkst aizturēt uz 48 stundām, kas nozīmē, ka KNAB ir laiks līdz ceturtdienas rītam lemt vai un kādu drošības līdzekli piemērot, apstiprināja advokāts.

Arī viņš norādīja, ka patlaban komentārus par pašu kriminālprocesu un tā būtību sniegt nevar.

Savukārt LTV ziņo, ka otrdien KNAB kopumā aizturējis sešas personas, no kurām viens ir jau minētais Volkinšteins, bet piecas ir privātpersonas, tostarp uzņēmējs Martinsons.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, bet kratīšanu birojs veicis arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

LTV otrdienas vakarā vēstīja, ka KNAB viesojies arī Rīgas domē un runājis ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR).

Neminot iesaistītās personas vai jebkādas citas detaļas, KNAB otrdien portālam "Delfi" apstiprināja, ka kādas krimināllietas ietvaros veic procesuālās darbības, taču izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu nesniedz.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis LTV otrdien pastāstīja, ka divi KNAB darbinieki otrdienas pēcpusdienā atrodas "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena kabinetā.

KNAB darbinieki birojā ieradušies ap pulksten 14 un lūguši viņus aizvest pie valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena. Viens no uzņēmuma juristiem aicināts doties līdzi uz 5. tramvaja depo Brīvības ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!