Foto: DELFI

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 12. decembrī izsludinās Saeimas 6. decembra sēdē pieņemto likumu "Grozījumi Likumā par budžeta un finanšu vadību" un tajos ietvertos grozījumus par 8,3 miljonu eiro novirzīšanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Kancelejā skaidroja, ka saskaņā ar Satversmes 75. pantu, ja Saeima ar ne mazāk kā divu trešdaļu balsu vairākumu pieņem likuma steidzamību, tad Valsts prezidents nevar prasīt šāda likuma otrreizēju caurlūkošanu un to nevar nodot tautas nobalsošanai.

Tāpat Vējonis 12. decembrī izsludinās arī pārējos trīs Saeimas 6. decembra sēdē šādā kārtībā pieņemtos likumus, piebilda kancelejā.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, ar kuriem iecerēts risināt 2019. gada budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ radušās problēmas.

Negaidīti tika atbalstīts arī deputāta Vjačeslava Dombrovska (S) ierosinājums papildināt likumu par budžetu un finanšu vadību, nosakot, ka finanšu ministrs 2019. gadā novirza 8,3 miljonus eiro NMPD darbinieku darba samaksas paaugstinājumam. Iepriekš Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šo ierosinājumu bija noraidījusi.

Izsludināt grozījumus Vējonim iepriekš lūdza NMPD darbinieku Rīgas reģiona arodorganizācija.

Vēstulē Valsts prezidentam arodorganizācija norādīja, ka NMPD darbinieki ir pirmie, kas steidzas palīgā Latvijas iedzīvotājiem dzīvības un veselības apdraudējumu gadījumā, uzsverot, ka vidēji diennaktī Rīgas reģiona brigāžu mediķi dodas palīgā teju 600 cilvēkiem.

Vēstulē tika atgādināts, ka saistībā ar personālresursu trūkumu novembrī NMPD direktore Liene Cipule izsludināja ārkārtas medicīnisko stāvokli dienesta Rīgas reģionālajā centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!