Foto: Publicitātes foto

Valsts policija jau gadu izmeklē kriminālprocesu par ugunsgrēku Siguļu baznīcā, un līdz šim brīdim aizturēto personu nav, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijas preses pārstāve Gita Gžibovska norādīja, ka lietā turpinās izmeklēšana. Patlaban izmeklēšanas interesēs policija plašāku informāciju nesniedz.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn 10. decembra naktī liesmas nopostījušas Carnikavas novada Siguļos esošo dievnamu. Valsts policija saistībā ar šo ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Ādažu evaņģēliski luteriskā draudzes pārstāve Marta Romanova-Jēkabsone portālu "Delfi" atgādināja, ka toreiz nodega gandrīz pilnīgi restaurētais 300 gadu senais Carnikavas koka dievnams Siguļu kalnā. Draudzes pārstāve norāda, ka policijas izmeklēšanā tā arī nav izdevies noskaidrot iemeslus, kas notika tajās dienās, kamēr restauratori bija prom. "Netika atrasti arī tehniski aizdegšanās iemesli, bet aizdomas par ļaunprātību paliek tikai aizdomas," liecina Romanovas-Jēkabsones sniegtā informācija.

Jaunās baznīcas uzcelšanai šobrīd kopā saziedoti vairāk kā 26 tūkstoši eiro. Sagatavošanās darbi dievnama uzcelšanai notiek un, pēc draudzes pārstāves teiktā, ir zināms, ka jaunā baznīca nebūs tajā pašā vietā, kur atradās vecā koka Siguļu baznīca. Tas saistīts ar to, ka novada centrs vēsturiski ir pārvietojies uz tagadējo Carnikavu, un baznīcai jauno vietu vajadzētu atrast novada centrā. Šo ieceri atbalstot gan LELB Virsvalde, gan novada ļaudis un draudzes cilvēki.

Patlaban draudze ir lēmumu pieņemšanas procesa noslēgumā, kur precīzi celt jauno baznīcu. Ir izvērtēti vairāki varianti, iespējamās izmaksas, kā arī citi būvniecības tehniskie aspekti potenciālajās vietās.

Krimināllikuma 185. panta 2. daļa par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!