Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji Līvānos no ledus nocēla suni, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji Līvānos nogādāja krastā uz upes ledus un ūdens esošu suni, kurš saviem spēkiem nespēja tikt līdz krastam.

Tāpat ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ogri, kur kādā dīķī uz ledus atradās cilvēki. Glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dīķī uz ledus atradās pieci zemledus makšķernieki, ar kuriem glābēji veica pārrunas norādot, ka šajā laikā uz ledus atrasties ir bīstami.

VUGD vērš uzmanību, ka ik gadu vairāki desmiti cilvēku ielūzt un noslīkst, jo atradušies uz ledus. Glābēji aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem par savu drošību, izvērtēt pastāvošo bīstamību, jo atrašanās uz ledus, kas ne vienmēr var noturēt cilvēka svaru, var apdraudēt cilvēka veselību un dzīvību.

Savukārt pulksten 20.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Kukšu ielu Rīgā, kur no divstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa nāca dūmi. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī bija piededzis uz plīts atstāts ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā, kā rezultātā izveidojās stiprs sadūmojums. Ugunsdzēsēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Pulksten 20.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz kopumā trim izsaukumiem, kas radušies bez uzraudzības atstāta piedeguša ēdiena dēļ.

Šie ugunsgrēki parasti ir platības ziņā nelieli, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības skaitītājs, laternas staba apgaismes kupols, sadzīves mantas, meža zemsedze, elektrības stabs, kondicionieris, vieglā automašīna, saimniecības telpas ārsiena un siens, saimniecības ēka un tajā esošā malka, pirts, sodrēji ēkas dūmvadā un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!