Foto: F64

Pirmdienas vakarā, 10. decembrī, ugunsdzēsēji glābēji no uguns nelaimes izglābuši vienu cilvēku, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

VUGD saņēma izsaukumu uz divstāvu dzīvojamo māju, no kuras dzīvokļa nāca dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī bija piededzis uz plīts atstāts ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā kā rezultātā izveidojies stiprs sadūmojums.

Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku un likvidēja ugunsgrēku.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kopumā trim izsaukumiem saistībā ar bez uzraudzības atstāta piedeguša ēdiena izraisītiem ugunsgrēkiem.

Šie ugunsgrēki parasti ir platībā nelieli, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ierīkot savos mājokļos dūmu detektorus, kas ar skaņas signāla palīdzību laicīgi ziņos par mājās radušos sadūmojumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!