Foto: LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 11. decembrī, tiksies ar 13. Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko spēku redzējumu par valdības veidošanu un turpmākos soļus, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Pulksten 13 Valsts prezidents tieksies ar "Saskaņas" frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču, pulksten 13.30 ar "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāju Ati Zakatistovu un pulksten 14 ar Saeimas Jauno konservatīvo frakcijas priekšsēdētāju Jutu Strīķi.

Pulksten 14.30 prezidents tiksies ar Saeimas frakcijas "Attīstībai/Par!" priekšsēdētāju Danielu Pavļutu, pulksten 15 ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcijas priekšsēdētāju Raivi Dzintaru un pulksten 15.30 ar Saeimas Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāju Uldi Auguli.

Politisko konsultāciju apli noslēgs "Jaunā Vienotība", kuras frakcijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski prezidents satiks pulksten 16.

Ziņots, ka pirmdien, 10. decembrī, pēc tikšanās ar premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV") Valsts prezidents Vējonis pavēstīja, ka sarunas laikā konstatēta Gobzema nespēja iegūt parlamenta vairākuma atbalstu, tāpēc prezidents atsauks viņa nomināciju.

Prezidents uzdevis sagatavot rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Gobzemam sastādīt Ministru kabinetu.

Vējonis norādīja, ka vēl aizvien vērojamas partiju un personu ambīciju izpausmes, otrajā vietā atstājot valsts intereses. Tas neveicinot iespējas panākt vienošanos par atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Prezidents neatklāja, vai nākamais premjera amata kandidāts būs no politiskām partijām vai "no malas", tas būs atkarīgs no sarunu gaitas.

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nebija sekmīgi.

Tagad tiek gaidīts, ka prezidents nominēs trešo premjera amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!