Foto: LETA

Latvijas politika ir ļoti sarežģīta izaicinājuma priekšā, un straujiem soļiem Latvija tuvojas ārkārtas vēlēšanām, tā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu pauda Aldis Gobzems ("KPV LV").

Vēstīts, ka pēc tikšanās ar premjera amata kandidātu Gobzemu Valsts prezidents Raimonds Vējonis pavēstīja, ka sarunas laikā konstatēts, ka Gobzems nevar iegūt parlamenta vairākuma atbalstu, tāpēc prezidents atsauks viņa nomināciju.

Politiķis pēc tikšanās ar prezidentu norādīja, ka Latvija "ļoti strauji tuvojas ārkārtas vēlēšanām".

"Es domāju, ka tā situācija nobriedīs. Es domāju, ka ap laiku, kad Doma laukumā Ziemassvētku egle tiks aizvākta, mēs varbūt atcerēsimies šos manus vārdus," pauda Gobzems, vēlāk atzīmējot, ka tas ir bijis "tēlains izteikums."

Viņa ieskatā nav iespējams izveidot stabilu valdību bez partijas "KPV LV". "Es domāju, ka turpmāk politiskajā procesā mums var draudēt mēģinājumi šķelt partiju, arī citas partijas. Es domāju, ka Latvijas politika ir ļoti sarežģīta izaicinājuma priekšā," atzina "KPV LV" līderis.

Jāatgādina, ka Gobzems par ārkārtas vēlēšanām runā jau kopš vēlēšanu nakts.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien pulksten 15 tikās ar viņa nominēto premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu. Iepriekš Gobzems pauda, ka tikšanās laikā viņš Vējonim prezentēs trīs jaunus situācijas redzējumus, taču to saturu nekonkretizēja.

Jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu, taču arī viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi.

Kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu Vējonis pirms divām nedēļām nominēja partijas "KPV LV" līderi Gobzemu.

Valsts prezidents Gobzemam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz pirmdienai, 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību, iepriekš informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!