Foto: DELFI

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām par kukuļņemšanu no autovadītāja, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā.

IDB informē, ka kriminālvajāšanu pret divām Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām lūgts sākt par Krimināllikuma 320. panta 3. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, proti, par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā.

Amatpersonas pieprasījušas un pieņēmušas kukuli par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma – transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibuma stāvoklī – nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Par kukuļa pieprasīšanu vai pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību, izmantojot savu dienesta stāvokli, ja tas darīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās vai ja kukulis pieņemts pēc tā pieprasīšanas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!