Premjera amatam nominētā Alda Gobzema (KPV LV) daži desmiti atbalstītāju pirmdien pulcējās pie Rīgas pils, sava favorīta atbalstam.

Akcijā piedalījās aptuveni 30 cilvēki, no kuriem vairākiem bija vienādi plakāti, kuros attēlota Latvijas kontūra, valsts karogs un teksts: "Tautas vara ir spēcīgākā! Mēs par Gobzemu!"

Kā liecināja informācija sociālajos tīklos – pasākuma mērķis bija atbalsts Aldim Gobzemam.

"Lūgums neņemt līdzi nekādus priekšmetus, kuri varētu izraisīt nekārtības. Zibakcija būs 10 minūtes gara. Pēc tam miermīlīgi izklīstam. Vienīgais, ko varat paņemt līdzi ir plakāti ar uzrakstiem "atbalstām Gobzemu" vai līdzīgi. Aizliegts ņemt līdz lietas kuras var izraisīt sadursmi ar policiju. Aizliegts aizklāt sejas. Lūgums uzvesties miermīlīgi un nereaģēt uz ārējām provokācijām," bija teikts Gobzema paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien pulksten 15 tiekas ar viņa nominēto premjera amata kandidātu Gobzemu. Iepriekš Gobzems pauda, ka tikšanās laikā viņš Vējonim prezentēs trīs jaunus situācijas redzējumus.

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi.

Kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu Vējonis pirms divām nedēļām nominēja partijas "KPV LV" līderi Gobzemu. Lai gan viņa vadītās sarunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem par valdības izveidošanu izjuka piektdien, viņš turpina veidot valdību. Pēc sarunu izjukšanas premjera amata kandidāts paziņoja, ka balsojumam viņš parlamentā virzīs "profesionāļu valdību". To asi kritizēja vairums 13. Saeimā ievēlēto politisko spēku.

Ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Valsts prezidents Gobzemam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz pirmdienai, 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību, iepriekš informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!