Foto: LETA
Nogalinātā zvērināta advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimene šopirmdien izsludinājusi 500 000 eiro atlīdzību par slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju izdošanu, portālu "Delfi" informēja nelaiķa brālis Kristaps Bunkus.

Atlīdzība izsludināta vienlaicīgi 30 valstīs, izmantojot plašsaziņas līdzekļus un paziņojumus interneta sociālajos tīklos. Izsludinot atlīdzību, Bunkus ģimene cer veicināt slepkavības izmeklēšanu un panākt, ka atrasti tiek ne tikai slepkavības izpildītāji, bet arī pilns tās pasūtītāju un atbalstītāju loks.

Bunkus ģimene lūdz sniegt jebkādu informāciju par Mārtiņa Bunkus slepkavības pasūtītāju, izpildītāju un atbalstītāju identitāti, atrašanās vietu, to pārvietošanās maršrutu pirms un pēc 30. maija un jebkādu citu informāciju par pasūtītāju, izpildītāju, atbalstītāju un/vai to saistīto personu darbībām. Atlīdzība tiks izmaksāta no Bunkus tuvinieku līdzekļiem, norāda Kristaps Bunkus.

"Mārtiņa Bunkus slepkavība apliecina, ka ietekmīgas personas savas intereses Latvijā spēj brīvi realizēt ar brutālām un bandītiskām metodēm. Līdz šim brīdim nedz slepkavības izpildītāji, nedz pasūtītāji nav atrasti. Tāpēc mēs, Mārtiņa ģimene, vēlamies atbalstīt izmeklēšanu un izsludinām atlīdzību, turklāt darām to starptautiski – valstīs, kur, iespējams, atradās vai varētu atrasties nozieguma izpildītāji, pasūtītāji vai atbalstītāji," liecina Kristapa Bunkus teiktais.

Lai notiktu profesionāls un godprātīgs Bunkus slepkavības izmeklēšanas process, Bunkus ģimene aicina atsaukties jebkuru personu, kuras rīcībā ir informācija par personām, tai skaitā bijušajiem un/vai esošajiem politiķiem, valsts amatpersonām un citām personām, kuras, iespējams, liek vai ir likušas jebkādus šķēršļus slepkavības izmeklēšanai. Tostarp par šādu personu iespējamo nolaidību un/vai pretlikumīgu rīcību, tai skaitā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, korupciju, izspiešanu un krāpšanu saistībā ar Mārtiņa Bunkus slepkavību un/vai tās izmeklēšanas gaitu.

Izsludinātās atlīdzības rezultātā saņemtās informācijas apstrādei Mārtiņa Bunkus ģimene sadarbojas ar profesionāliem juridisko pakalpojumu sniedzējiem, kas nodrošinās pilnu informācijas konfidencialitāti un sadarbību ar valsts izmeklēšanas iestādēm, liecina teksts publiskajā paziņojumā.

Personas, kuru rīcībā ir vērtīga informācija, tiek aicinātas sazināties pa tālruni: + 371 24 339 339 vai e-pastu: atlidziba@protonmail.com. Informācijas saņēmēji garantē anonimitāti.

Papildu Bunkus ģimene norāda, ka turpinās neatlaidīgus centienus, lai atklātu noziegumu neatkarīgi no tā, cik laika tas prasīs.

Jau ziņots, ka vasaras sākumā nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimene izveidoja nodibinājumu "Justice for Mārtiņš Bunkus", lai veicinātu nozieguma atklāšanu, kā arī policijas komunikāciju ar sabiedrību. Kā iepriekš atklāja nelaiķa brālis Kristaps Bunkus nodibinājumam "Justice for Mārtiņš Bunkus" budžeta nav, un pati ģimene uzņemas to uzturēt par saviem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!