Foto: LETA
Saeimas frakcija "KPV LV" premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam ("KPV LV") izteikusi atbalstu kā sarunu vedējam pirms pēcpusdienā plānotās politiķa un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa tikšanās.

Kā pēc frakcijas sēdes pastāstīja tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, frakcija izteikusi atbalstu Gobzemam kā sarunu vedējam. Pēc teju pusotru stundu garās frakcijas sēdes gan Zakatistovs, gan Gobzems savos izteikumos bija skopi.

"Tas, ko es vēlos teikt sabiedrībai, ka visi tie, kuri cīnās līdz pēdējai sekundei un kuri par savu valsti cīnās līdz pēdējam sirdspukstam, tikai tie uzvar un ne citi. Dažreiz visneiedomājamākā veidā," pauda Gobzems, aicinot tikties pulksten 15 Rīgas pilī. "Valsts prezidents pirmais uzzinās par turpmāko rīcību," norādīja premjera amata kandidāts.

Premjera amata kandidāts atkārtoti noliedza izskanējušo, ka partijā notiek šķelšanās. Savukārt politiķis Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), kurš iepriekš ar paziņojumiem nostājies pret Gobzemu, frakcijas sēdē nav piedalījies, jo ir apslimis.

Portālam "Delfi" pagaidām ar Kaimiņu nav izdevies sazināties.

Vēstīts, ka pirmdienas rītā partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas un valde pulcējās uz kopsēdi, lai pārrunātu jautājumus par valdības veidošanu. Kopsēde notika pirms "KPV LV" premjera amata kandidāta Alda Gobzema tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Plānots, ka tajā Gobzems Vējonim prezentēs trīs jaunus situācijas redzējumus.

Jāatgādina, ka jau desmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi.

Kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu Vējonis pirms divām nedēļām nominēja partijas "KPV LV" līderi Gobzemu. Lai gan viņa vadītās sarunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem par valdības izveidošanu izjuka piektdien, viņš turpina veidot valdību. Pēc sarunu izjukšanas premjera amata kandidāts paziņoja, ka balsojumam viņš parlamentā virzīs "profesionāļu valdību". To asi kritizēja vairums 13. Saeimā ievēlēto politisko spēku.

Ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Valsts prezidents Gobzemam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz pirmdienai, 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību, iepriekš informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!