Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēc vairākkārtējas pārcelšanas šonedēļ kļuva zināms spriedums lietā par prokurores Diānas Bebres-Kondrātes atlaišanu no darba zaudētas reputācijas dēļ – tiesā viņas prasību šonedēļ pilnībā noraidīja, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums atgādina, ka Bebre-Kondrāte savulaik bija iesaistīta auto avārijā un ceļu satiksmes negadījuma vietā uzvedās necienīgi. Bebres-Kondrātes auto iebrauca pretējā joslā un ietriecās stāvošā transportlīdzeklī. Mašīnā bija Bebres-Kondrātes vīrs ceļu policists un divi nepilngadīgi bērni. To, kurš patiesībā vadīja auto, viņa atteicās nosaukt. Tāpat gan Bebre-Kondrāte, gan viņas vīrs atteicās veikt alkohola reibuma pārbaudi ārstniecības iestādē un abu uzvedība bijusi agresīva.

Bebri-Kondrāti par notikušo disciplināri nesodīja, jo lietā iestājās noilgums, taču Ģenerālprokurors savu padoto atlaida zaudētas reputācijas dēļ. Šo lēmumu gan Bebre-Kondrāte apstrīdēja tiesā. Pozitīva iznākuma gadījumā viņa atgrieztos darbā un saņemtu neizmaksāto algu 35 tūkstošu eiro apmērā.

"Tiesas ieskatā tas bija pietiekami – šī ziņu nesniegšana, atteikšanās no alkohola pārbaudes, un uzvedība ceļu satiksmes negadījuma vietā, lai atzītu, ka šī reputācija ir zaudēta. Sabiedrībā nedrīkstētu veidoties viedoklis, ka tiesneši, prokurori ir izņēmuma gadījums un uz viņiem likums neattiecas," raidījumam teica Jelgavas tiesu nama priekšsēdētājs Mārtiņš Birkmanis.

Saskaņā ar raidījuma vēstīto bijusī prokurore piekritusi, ka pieļāvusi ētikas pārkāpumus, tos skaidrojot ar vēlo vakara stundu un bērnu klātbūtni. Pēc vairākkārtējas sprieduma pārcelšanas, šīs nedēļas piektdienā tiesa tomēr spriedumu paziņoja un tas bija bijušajai prokurorei nelabvēlīgs.

Spriedums vēl nav stājies spēkā, bijušās prokurores advokāts nemācēja pateikt, vai to pārsūdzēs.

Pēc atbrīvošanas no amata Bebre-Kondrāte ar vīru nodibinājusi juridisko pakalpojumu firmu. Jau ziņots, ka tagad Bebre-Kondrāte strādā Skrīveru novada pašvaldībā par juriskonsulti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!