Foto: LETA

Ja sašķelsies partijas "KPV LV" Saeimas frakcija, deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) pusē varētu nostāties deviņi vai 10 frakcijas deputāti, svētdienas vakarā, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Jau ziņots, ka pēc tam, kad "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems atsauca savu sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta (MK) sastāvu un piedāvāja partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", viņa partijas biedrs un līderis Kaimiņš paziņoja, ka šādu valdības modeli neatbalsta un mudinās to neatbalstīt arī citus partijas biedrus.

Tiesa raidījumam "TV3 ziņas" sestdien Gobzems notiekošo ar Kaimiņu nodēvēja par normālu demokrātisko procesu un pauda pārliecību, ka pirmdien frakcija nesašķelsies. Arī "KPV LV" valdes locekle Linda Liepiņa sestdien ziņu aģentūrai LETA norādīja, ka satraukumam par iekšējo situāciju partijā "KPV LV" nav nekāda pamata.

Par partijas frakcijas iespējamo sašķelšanos šaubas "TV3 ziņām" izteica arī "KPV LV" Saeimas deputāte Ieva Krapāne, norādot, ka "esam ļoti laba komanda, un es šaubos, ka mēs varētu sašķelties''. Savukārt "KPV LV" deputāte Iveta Benhena-Bēkena skaidroja, ka neredzot, kur ir problēma, un "izskatās, ka prese ir kaut ko pārpratusi".

Piektdien, īsi pēc tam, kad Gobzems nāca klajā ar savu plānu "B", valdības sarunu vedēji pulcējās "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā. Kaimiņš, kurš raidījumā nepiedalījās, tai pat laikā ziņoja, ka par šo plānu uzzināja no medijiem, jo frakcijā tas nav ticis izdiskutēts.

Tāpat "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs dienu iepriekš paziņoja, ka neatbalsta Zaļo un zemnieku dalību valdībā. Šāds viedoklis ir pretējs ceļam, kuru tobrīd gāja Gobzems.

Raidījuma vadītājs Jānis Domburs "KPV LV" deleģētajam pārstāvim Ralfam Nemiro jautāja, vai taisnība, ka partijas vadībā un frakcijas ietvaros izteikti neformāli ierosinājumi izslēgt Kaimiņu no valdes vai atcelt no frakcijas priekšsēdētāja amata. Nemiro izvairījās atbildēt uz jautājumu un noteica, ka "tas, ko dažādi biedri saka, ir viņu viedoklis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!