Foto: Publicitātes foto

Eiropas Sociālistu partijas (PES) kongresā Lisabonā partijas "Saskaņas" priekšsēdētājam Nilam Ušakovam tika uzticēts veidot PES pilsētu mēru sadarbības tīklu un viņš kļuva par tīkla pirmo prezidentu, informēja "Saskaņas" preses pārstāvji.

Kongresā piedalījās 34 valstu partiju līderi. Ušakovs uzrunā pirms ievēlēšanas paudis pārliecību, ka 2019. gadā būs daudz problēmu, jo nāksies cīnīties par vēlētājiem, kurus ''cenšas aizvest populisti''. Tāpat arī būšot jācīnās ar ārkārtīgi zemu aktivitāti. ''Iespējamība, ka populistu vai nacionālistu vēlētāju aktivitāte būs augstāka, nekā to vēlētāju, kas atbalsta kreiso politiku, manuprāt, ir diezgan augsta,'' viņš teicis.

"2019. gada vēlēšanas noteiks Eiropas kontinenta nākotni. Tā ir dažādu redzējumu sāncensība. Viens redzējums Eiropas Savienība, Eiropas kontinents bez robežām. Miera, labklājības un sociālā taisnīguma Eiropa. Cits redzējums – tā ir Orbāna Eiropa, tā ir "Alternatīva Vācijai", Zviedru demokrāti un Breksits. Ja mēs zaudēsim 2019. gadā – Eiropa zaudēs. Sagrūs mūsu sapņi. Sagrūs sapņi par mūsu bērnu nākotni. Manam dēlam ir trīs ar pusi gadi, un es nevēlos, lai viņš dzīvotu Orbāna vai "Alternatīva Vācijai" Eiropā,'' pirms ievēlēšanas teica Ušakovs.

Ušakovs norādījis, ka ideja par progresīvo mēru tīkla izveidi ir ''vitāli būtiska mūsu ģimenes nākotnei''. Viņš arī uzsvēris, ka runa ir ne vien par nākamo gadu, bet arī tālāko perspektīvu, proti: ''Runa ir par uzvaru nākamajā gadā, par progresīvas politikas realizāciju un mūsu pilsoņu aizstāvību".

Turpretim PES prezidents Sergejs Staniševs norādīja, ka viens no Ušakova izaicinājumiem būs strādāt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai veicinātu atbalstu PES idejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!