Foto: LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien tiksies ar viņa nominēto premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV"), liecina prezidenta darba kārtība.

Kā liecina Valsts prezidenta kancelejas publiskotā Vējoņa darba kārtība, tikšanās ar Gobzemu viņam paredzēta pulksten 15.

Ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Valsts prezidents Gobzemam, tāpat kā viņa priekšgājējam JKP līderim Bordānam, deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus.

Ja Gobzemam tas neizdosies līdz pirmdien, 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Iepriekš valsts pirmā amatpersona gan pauda cerību, ka "KPV LV" premjerministra amata kandidātam valdību izveidot izdosies. Vējonis norādīja, ka politiskās partijas nogaidot, nevis aktīvi konsultējoties par iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta kandidātam, rada riskus mūsu valsts turpmākajai attīstībai un izaugsmei.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piektdien izjukušas arī Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema vadītās valdības veidošanas sarunas. Balsojumam viņš parlamentā tagad virzīšot "profesionāļu valdību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!