Foto: DELFI

Svarīgi sadarboties ar 13. Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem un atgriezties pie valdības veidošanas sarunu procesa, konsultācijās iesaistot sociālos un sadarbības partnerus, tā tikšanās ar premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV") laikā uzsvēra Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

"Uzsākot veidot nākamo Latvijas simtgadi, darba devēji aicina jebkuru politisko līderi ievērot demokrātiskas valsts vērtības, veicināt stabilitāti un sociālo mieru. Saeimā ievēlēto politisko spēku prioritārs uzdevums – strādāt sabiedrības interesēs un nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi," atgādina LDDK.

LDDK aicina izvēlēties Ministru kabineta sastāvu no esošiem Saeimā ievēlētiem profesionāļiem. "Kopsaucēju rašana un kompromisu māksla ir izšķiroša gan sociālā dialoga, gan politiskajā lēmumpieņemšanā," uzsver organizācija.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piektdien izjukušas arī Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema vadītās valdības veidošanas sarunas. Balsojumam viņš parlamentā tagad virzīšot "profesionāļu valdību".

Gobzems medijiem pauda, ka ceturtdien vadījis telefoniskas sarunas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un LDDK. Viņš vēlas konsultēties ar dažādiem sociālajiem partneriem, lai kopīgi saskaņotu un uzklausītu partneru piedāvājumu par personām, kuras varētu virzīt uz ministru posteņiem. Sociālie partneri, kā atgādināja Gobzems, vienmēr ir teikuši, ka deputātiem viņos būtu jāieklausās.

"Šobrīd Latvijas vēsturē ir nebijusi situācija, kurā nozares profesionāļiem tiek dota iespēja pašiem izveidot valdību un pašiem noteikt valdības deklarācijas saturu. Uzskatu, ka nozares profesionāļi finansēs, ekonomikā un tamlīdzīgi spēs noteikt to dienaskārtību, kas Latvijai ir labākais iespējamais risinājums nākotnē," pauda Gobzems.

"Ja šī "profesionāļu valdība" netiks apstiprināta, aicināšu Valsts prezidentu izsludināt ārkārtas vēlēšanas," uzsvēra Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!