Foto: LETA

Piektdien, 7. decembrī, Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidija locekļi uzklausīja Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu par izredzēm izveidot valdību, kā arī valdības deklarācijas gatavošanas procesu, portālu "Delfi" informē LTRK.

Tāpat prezidija locekļi pārrunāja izveidojušos situāciju, valdības veidošanas procesu un citus būtiskus jautājumus. "Mēs nevaram atbalstīt vai neatbalstīt Gobzema redzējumu, jo nezinām, vai šāds piedāvājums spēs gūt Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī vai balsojums varēs notikt Valsts Prezidenta Raimonda Vējoņa noteiktajā termiņā," sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka šajā gadījumā partijām būs jāpieņem darāmo darbu sarakstu, "jautājums,vai politiķi būs gatavi šādus priekšnoteikumus pieņemt un pēc tam arī likumdošanas līmenī atbalstīt?"

"Darāmo darbu ir ļoti daudz, un ilgstoša rīcībspējīgas valdības neesamība apgrūtina gan uzņēmējdarbību, gan valstij svarīgu jautājumu risināšanu," teica Endzinš, papildinot, ka LTRK cer, ka Ministru kabinets tiks izveidots pēc iespējas drīzāk.

Jau ziņojām, ka Latvijas uzņēmēju biedrība LTRK ceturtdien, 6. decembrī, "sveica" deputātus ar ievēlēšanas jubileju 13. Saeimā un aicināja "saņemties" veidojot valdību, kurai ar steigu esot jāsāk strādāt un risināt problēmu virkni.

LTRK atgādināja, ka tiekoties ar partijām un to apvienībām pēc 13. Saeimas vēlēšanām, tika saņemts apliecinājums – pirms lēmuma par kandidātu izvirzīšanu finanšu un ekonomikas ministru amatiem notiks konsultācijas ar uzņēmēju biedrību, jo ikdienā notiek cieša sadarbība, lai kopīgi veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību un tautsaimniecības izaugsmi.

Tāpat LTRK atklāja, ka būtiski zināt, kas būs galvenās prioritātes valdības deklarācijā, lai bizness un valsts "dotos vienā virzienā".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piektdien izjukušas arī Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema vadītās valdības veidošanas sarunas. Balsojumam viņš parlamentā tagad virzīšot "profesionāļu valdību".

Gobzems medijiem pauda, ka ceturtdien vadījis telefoniskas sarunas ar LTRK un LDDK. Viņš vēlas konsultēties ar dažādiem sociālajiem partneriem, lai kopīgi saskaņotu un uzklausītu partneru piedāvājumu par personām, kuras varētu virzīt uz ministru posteņiem. Sociālie partneri, kā atgādināja Gobzems, vienmēr ir teikuši, ka deputātiem viņos būtu jāieklausās.

"Šobrīd Latvijas vēsturē ir nebijusi situācija, kurā nozares profesionāļiem tiek dota iespēja pašiem izveidot valdību un pašiem noteikt valdības deklarācijas saturu. Uzskatu, ka nozares profesionāļi finansēs, ekonomikā un tamlīdzīgi spēs noteikt to dienaskārtību, kas Latvijai ir labākais iespējamais risinājums nākotnē," pauda Gobzems.

"Ja šī "profesionāļu valdība" netiks apstiprināta, aicināšu Valsts prezidentu izsludināt ārkārtas vēlēšanas," uzsvēra Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!