Foto: Ekrānšāviņš no lokālplānojuma

Rumbulā blakus tirdzniecības centram "Zoom" plānots uzbūvēt 45 metrus augstu sporta kompleksu ar slēgtu slēpošanas trasi, liecina izskatīšanai Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā sagatavotais teritorijas lokālplānojums.

Lokālplānojumu pēc 2,5 hektārus plašā Maskavas ielas zemesgabala īpašnieces SIA "MarnoJ" ierosinājuma izstrādāja SIA "prX".

Teritorijā pie Rumbulas, kas atrodas blakus tirdzniecības centram "Zoom", "MarnoJ" plāno izveidot jaunu tirdzniecības kompleksu ar sporta kompleksu – slēgtu slēpošanas trasi un labiekārtotu publisko ārtelpu.

Foto: Ekrānšāviņš no lokālplānojuma

Dzīvē apbūve izskatīsies kā piecstāvu ēka ar akcentu uz slēpošanas trasi, kas sniegsies līdz pat 45 metru augstumam. No augstākā punkta, kas atradīsies tuvāk Mazjumpravas ielai, trase lēzeni nolaidīsies līdz zemes līmenim pie Maskavas ielas.

Lokālplānojumā rakstīts, ka satiksmes organizāciju mainīt nebūs nepieciešams. "MarnoJ" plāno izbūvēt Mazjumpravas un Šķērstes ielu, tādējādi izveidojot blīvu ielu tīklu.

Apmeklētājiem zemesgabala īpašnieks plāno ierīkot 350 autostāvvietas.

Sagatavoto lokālplānojumu pirmdien, 10. decembrī, skatīs Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti. Domnieki lems par lokālplānojuma nodošanu publiskai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai, kas ilgs četras nedēļas.

SIA "Marno J" nodarbojas ar nekustamā īpašuma darījumiem un pārvaldīšanu, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Pērn uzņēmums apgrozīja 7,4 miljonus eiro, nopelnot 3,4 miljonus eiro.

95,7% "Marno J" daļu pieder 1974. gadā dzimušai Jeļenai Sagateljanai, bet 4,3% pieder Armēnijā reģistrētam uzņēmumam. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs savulaik bija miljonārs Gundars Vectirāns, kurš 2011. gadā gāja bojā aviokatastrofā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!