Foto: DELFI

Ceturtdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Milānā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 25. Ministru padomes sanāksmes laikā piedalījās Ukrainas organizētā pasākumā "Par Krimas Autonomās Republikas, Sevastopoles, Melnās jūras un Azova jūras daļu militarizāciju", kur uzvēra, ka Krievija ir veikusi klaju starptautisko tiesību pārkāpumu.

Savā uzrunā ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka 25. novembrī Krievijas Federālā drošības dienesta Robežsardzes dienesta kuģu uzbrukums trim Ukrainas Jūras spēku kuģiem starptautiskajos ūdeņos netālu no Kerčas šauruma ir uzskatāms par agresijas aktu, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

"Vēlos arī uzsvērt, ka neuzskatām šo par atsevišķu incidentu, bet gan par klaju starptautisko tiesību pārkāpumu un uzbrukuma Ukrainas suverenitātei turpinājumu. Tāpēc pieprasām Krievijai pēc iespējas ātrāk un bez priekšnosacījumiem atbrīvot arestētos Ukrainas jūrniekus un sagrābtos kuģus. Aicinām Krieviju spert visus nepieciešamos soļus situācijas deeskalēšanai. Šobrīd Eiropas Savienībai ir jāsniedz lielāks atbalsts Ukrainai," uzsvēra Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!