Foto: LETA
Oficiālā divu dienu vizītē Latvijā ieradies Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija.

Dānija ir svarīga Latvijas partnere aizsardzības un reģionālās drošības jomā, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Dānijai bija ļoti nozīmīga loma, sniedzot plašu atbalstu atjaunotajai Latvijas valstij deviņdesmito gadu sākumā. Tāpēc Dānijas kroņprinča un kroņprinceses oficiālā vizīte Latvijā ir īpašs notikums. Savulaik Dānijas karalienes Margrētes II vizīte 1992. gadā bija vēsturiska - tā bija pirmā karaliskā vizīte pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas.

"Dānijas aktīvā iesaiste NATO kolektīvās aizsardzības pasākumos, īpaši iniciatīva NATO divīzijas štāba izveidei Latvijā, ir svarīga reģiona drošības stiprināšanā. Latviju un Dāniju vieno ciešas politiskās un ekonomiskās attiecības. Notiek aktīva sadarbība izglītībā, kultūrā, aizsardzībā un daudzās citās jomās. Intensīvo kultūras apmaiņu veicina Dānijas Kultūras institūts Rīgā," norādīja Vējonis.

Kā iepriekš informēja Dānijas vēstniecībā Latvijā, vizītes otrajā dienā, 7.decembrī, uzsvars tiks likts uz mākslu, dizainu un vēsturi. Karaliskais pāris tiks iepazīstināts ar Dānijas īpašo devumu par godu Latvijas simtgadei, kas ietver arhitektu konkursu. Uzvarētājas skices veidos pamatu tam, kā bijusī "Scandinavian Tobacco" mājvieta - tabakas fabrika Rīgā, tiks pārbūvēta par jaunu Latvijas kultūras akadēmijas ēku un radošo industriju inkubatoru.

Savukārt vizītes noslēgumā karaliskais pāris dosies ekskursijā uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Dānijas karaļnama piedalīšanās Latvijas simtgades svinībās pasvītrojot stiprās divpusējās saites starp Dāniju un Latviju, uzsvēra vēstniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!