Foto: LETA

Rīgas dome (RD) trešdien, 5. decembrī, Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā uz trešo termiņu iecēla Aivaru Krasnogolovu, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Bāriņtiesu viņš vadīs nākamos piecus gadus.

Trešdien RD par Krasnogolova vietnieci uz trešo termiņu iecēla Inesi Ērgli.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka RD opozīcija vairākkārt uzstāja uz atklāta konkursa rīkošanu bāriņtiesas vadītāja amatam. Šos priekšlikumus ar RD koalīcijas deputātu balsīm allaž noraidīja.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija pēc RD lūguma šā gada vasarā izvērtēja Rīgas bāriņtiesas darbu pēdējos trīs gados, secinot, ka tās darbībā regulāri konstatētas nepilnības un trūkumi. Turklāt bāriņtiesas priekšsēdētājs daļēji pārkāpjot ētikas principus, ir pieļāvis rīcību, kas nelabvēlīgi ietekmē profesijas prestižu.

Rīgas bāriņtiesā Krasnogolovs, kurš ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, strādā kopš 2006. gada, kad kļuva par Juridiskās nodaļas vadītāju. 2008.gadā viņš dažus mēnešus bija bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks, bet 2008. gada decembrī kļuva par bāriņtiesas priekšsēdētāju. 2013. gadā Krasnogolovs tika atkārtoti ievēlēts šajā amatā vēl uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!