Foto: DELFI
Par viltotu dokumentu izmantošanu Daugavpils prokuratūras prokurore kādam Baltkrievijas pilsonim ar priekšrakstu piemērojusi naudas sodu vairāk kā 2000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Trešdien, 5. decembrī, Silenes robežkontroles punktā robežsargi, pārbaudot kādu no Latvijas izceļojošu kravas automašīnu, atklājuši, ka transportlīdzekļa vadītājs, 1986. gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis uzrādījis viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta 1. daļas. Pēc visu nepieciešamajām kriminālprocesuālajām darbībām, lieta nosūtīta Daugavpils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Likumpārkāpējam par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ar Daugavpils prokurores priekšrakstu piemērots naudas sods vairāk kā 2000 eiro apmērā.

Valsts robežsardze norāda, ka šogad 11 mēnešos konstatēta jau 151 persona, kura uzrādījusi viltotus ceļošanas vai transportlīdzekļa dokumentus, savukārt pērn visa gada garumā par viltotu dokumentu izmantošanu aizturētas 144 personas.

Krimināllikums paredz, ka par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, bet gadījumos, kad tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai, ja tas radījis būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!