Foto: Saeima

Pēc JKP paziņojuma par vēlmi izslēgt ZZS no valdības veidošanas sarunām, ZZS aicināja Valsts prezidenta nominēto premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV") atsākt sarunas ar partiju "Attīstībai/Par!" (AP). AP līderis Juris Pūce gan portālam "Delfi" skaidro, ka pie viena galda ar Gobzemu valdības veidošanā nesēdīsies.

"Partijai ZZS nav uzticēta valdības veidošana un viņi nekādi nevar piespiest Aldi Gobzemu risināt domstarpības ar "Attīstībai/Par!". Bet, ja ZZS tas tomēr izdotos un Gobzems piedāvātu AP sadarboties, mēs tāpat teiktu "nē"," uzsver Pūce.

Partijas līderis skaidro, ka AP biedri ar pārliecinošu balsu vairākumu ir lēmuši, ka Alda Gobzema vadītā valdībā nestrādās. Tas, kā uzsver Pūce, nenotiks pie nekādiem apstākļiem.

Jau ziņojām, ka apvienības AP veidojošo partiju biedru aptaujā 86,3% biedru nobalsojuši pret dalību Ministru prezidenta amata kandidāta Alda Gobzema veidotajā valdībā. Savukārt 13,7% no aptaujas dalībniekiem balsojuši "par". Kopskaitā savu viedokli pauduši 539 apvienību veidojošo partiju biedri.

Par to, vai Gobzemam nākamajā nedēļā izdosies balsojumam nodot potenciālo valdības modeli, Pūce ceturtdien pauda: "Droši vien, ka balsošanai kaut ko nodos. Viņš jau var likt savu iecerēto valdības modeli uz balsošanu pat ar 16 deputātu atbalstu."

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvis Jānis Bordāns paziņojis, ka pie viena galda ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) valdības veidošanas procesā nesēdīsies un šo lēmumu nemainīs.

Par šo paziņojumu ZZS izteicās kritiski, norādot, ka JKP raksturo: mantkārība, melīgums, demagoģija un populisms. Politiskā spēka ieskatā JKP jau priekšvēlēšanu laikā savu kampaņu balstīja uz melīgiem paziņojumiem un nepatiesiem apgalvojumiem par politiskajiem konkurentiem. Šādu stratēģiju JKP turpina arī pēc ievēlēšanas Saeimā, tādējādi novedot jebkurus mēģinājumus vienoties par valdības izveidi strupceļā, uzskata ZZS.

Tāpat ZZS aicināja Valsts prezidenta nominēto premjera amata kandidātu Gobzemu atrisināt domstarpības ar partiju apvienību "Attīstībai/Par!" un partijām, kas patiesi ir ieinteresētas valsts attīstībā un iedzīvotāju labklājības nodrošināšanā sēsties pie viena galda, lai vienotos par kopīgu darbu jaunajā valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!