Foto: Publicitātes attēli
Baltijas Mediju izcilības centru (BMIC) turpmāk vadīs ilggadējais žurnālists un bijušais Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis. Viņš uz laiku pārņems centra izpilddirektores Guntas Slogas amata pienākumus, kura personisku iemeslu dēļ uz gadu pārtrauks darbu BMIC.

"Jānis Siksnis ir vērtīgs ieguvums mūsu komandai, jo viņam ir liela pieredze žurnālistikā un Latvijas mediju vadības jomā. Esmu pārliecināta, ka viņš dos būtisku ieguldījumu centra īstenoto mediju attīstības projektu turpināšanā," uzsver BMIC izpilddirektore Gunta Sloga.

Viņasprāt, šobrīd mediji nonākuši sarežģītā situācijā, ko raisījusi gan nepieciešamība iekļauties digitālā laikmeta ekosistēmā, gan arī vajadzība reaģēt uz dezinformācijas straujo izplatību informatīvajā telpā un klaji naidīgiem atsevišķu sabiedrības grupu uzbrukumiem plašsaziņas līdzekļiem. "Visi šie jautājumi ir arī centra uzmanības lokā, un tos kā prioritārus savā darbībā izvirzījis Jānis Siksnis," saka Sloga.

"Es augstu vērtēju vienbalsīgo BMIC valdes atbalstu manai kandidatūrai. Uzskatu, ka mana līdzšinējā profesionālā pieredze un izpratne par šī brīža situāciju medijos ļaus dot būtisku ieguldījumu centra darbā," saka Siksnis.

Viņš daudzus gadus bijis Latvijas Radio (LR) žurnālists, pēc tam tā Ziņu dienesta vadītājs un LR valdes valdes loceklis. Tieši Sikšņa vadībā LR sācis tādus inovatīvus projektus kā Latvijas Radio 5 izveide un līdzdarbojies platformas LSM izveidē. Plašu skatījumu uz tādiem šobrīd aktuāliem jautājumiem kā informācijas telpas drošība un mediju neatkarības nodrošināšana valsts drošības kontekstā viņš guvis, strādājot par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa padomnieku. Plānots, ka Siksnis vadīs centru līdz 2020.gadam, kad savā amatā atgriezīsies Sloga.

BMIC tika nodibināts pirms trīs gadiem un īsā laika periodā ir kļuvis par starptautiski atpazīstamu mediju attīstības organizāciju. Tā darbības galvenās prioritātes ir mediju vides stiprināšana, rīkojot padziļinātas apmācības Baltijas valstu reģionālajiem un sabiedriskajiem medijiem, kas vērstas uz plašsaziņas līdzekļu attīstību ilgtermiņā un to spēju pielāgoties digitālajam laikmetam. Tāpat centra uzmanības lokā ir neatkarīgu krievvalodīgo mediju vides stiprināšana un mediju pratības veicināšana skolas vecuma jauniešu vidū. BMIC arī vērsis plašākas sabiedrības uzmanību uz nepieciešamību cīnīties pret dezinformācijas un propagandas izplatību. Savu pieredzi un ekspertīzi centrs piedāvā arī Austrumu partnerības valstīs.

Centra dibinātāju vidū ir Latvjias, Lietuvas un Igaunijas sabiedriskie mediji, žurnālistikas augstskolas un mediju NVO. Centra dalībnieku vidū ir arī "DW Akademie" — viena no Eiropas vadošajām organizācijām mediju profesionālās pilnveides jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!