Foto: LETA
Noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimene ceturtdien vērsusies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā ar prasību pret Ministru prezidenta amatam nominēto Aldi Gobzemu ("KPV LV") par nepatiesu cieņu un godu aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu, portālu "Delfi" informēja nelaiķa brālis Kristaps Bunkus.

Ģimenes ieskatā Gobzems vairākkārt ir nepārprotami nomelnojis noslepkavoto Mārtiņu Bunkus. Kā norāda Kristaps Bunkus, prasībā aprakstīti konkrētie goda un cieņas aizskāruma gadījumi.

"Jau pēc Mārtiņa nāves Gobzems vairākkārt viņu atklāti un publiski nomelnoja, kas, mūsuprāt, bija zemiska rīcība, zinot, ka Mārtiņš savu godu un cieņu aizstāvēt vairs nevarēja. Mārtiņa dzīves laikā Gobzemam acīmredzot drosmes nepietika. Ar šādu uzvedību Gobzems sabiedrībā kultivē nesodāmas agresijas kultūru, un ar savu prasību ceram to iegrožot vismaz šajā gadījumā," liecina Kristapa Bunkus teiktais paziņojumā presei.

"Pieteikumā tiesai esam ietvēruši arī prasību par mantiskās kompensācijas piedziņu. Mūsuprāt, tā ir nepieciešama, lai liktu atbildētājam aizdomāties par savas rīcības pareizību kaut vai no pragmatiska viedokļa, ja jau ētikas normas atbildētāju acīmredzot nesaista," norāda Kristaps Bunkus. Viņš atklāja, ka prasībā pret Gobzemu par goda un cieņas aizskaršanu iekļautā mantiskās kompensācijas summa ir 50 000 eiro.

Kā ziņots, advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!