Foto: DELFI
26. novembrī Augstākās tiesas Krimināllietu departaments pieņēmis lēmumu noraidīt kāda apsūdzētā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā kasācijas sūdzību un atstāt negrozītu apelācijas instances tiesas spriedumu par reālu cietumsodu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Rīgas apgabaltiesa 3. aprīlī lēma apsūdzēto sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem.

Turklāt no apsūdzētā valsts labā nolemts piedzīt 36 050,59 eiro.

Kā ziņots, pēc Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokurora iesniegta protesta Rīgas apgabaltiesa atcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu par apsūdzētajam noteikto sodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Pirmās instances tiesa apsūdzēto par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 25 336,50 latu (36 050,59 eiro) apmērā atzina par vainīgu un sodīja ar piespiedu darbu uz 100 stundām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem, kā arī nolēma piedzīt valstij nodarīto kaitējumu 36 050,59 eiro. Par šo spriedumu prokurors iesniedza protestu daļā par sodu, bet apsūdzētā aizstāvis iesniedza sūdzību par spriedumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!