Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalsta Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") atbildības sfēru piedāvājumu, pēc "KPV LV" un ZZS pārstāvju tikšanās pauda ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze skaidroja, ka atbalsta Gobzema kā premjera amata kandidāta veidoto valdību.

Tikšanās laikā pārrunāti tehniski jautājumi un kā tālāk norisināsies valdības veidošanas sarunas. ZZS pārstāvji informēja "KPV LV", ka ir noņēmuši Edgara Tavara (ZZS) kandidatūru uz zemkopības ministra amatu. Līdz ar to uz šo amatu ZZS virzīs pašu Krauzi.

Kā skaidroja Tavars, tas darīts tāpēc, lai topošajā valdībā būtu līdzsvars. Proti, gan aizsardzības ministra kandidāts Raimonds Bergmanis (ZZS), gan Tavars nāk no Latvijas Zaļās partijas, taču Krauze no Latvijas Zemnieku savienības.

Vēstīts, ka jau piektdien varētu tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā varētu būt balsojums par uzticības izteikšanu Alda Gobzema ("KPV LV") izveidotajam Ministru kabinetam, liecina politiķa teiktais intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu''.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pēc vairāk nekā nedēļu garām sarunām par valdības veidošanos Gobzems paziņojis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus ministru amatiem. Piedāvājumu potenciālie sadarbības partneri vēl solīja vērtēt.

Finanšu ministra amatam Gobzems vēlas nominēt "KPV LV" biedru Robertu Spruču. Kā vēlāk intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja premjera amata kandidāts, otrs kandidāts šim amatam ir "KPV LV" biedrs Kaspars Ģirģens.

Ekonomikas ministrijā Gobzems kā galvu redz Jāni Reiru no "Jaunās Vienotības". Par veselības ministru virzītu Juri Jurašu (JKP), kurš, pēc viņa domām, ir spēcīgākais kandidāts, lai realizētu visas iecerētās reformas. Vadīt Satiksmes ministriju Gobzems uzticētu Tālim Linkaitim (JKP), savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) organizēt varētu Raivis Dzintars (NA) vai Rihards Kols.

Kā labklājības ministru Gobzems saredz Imantu Parādnieku (NA). Izglītības ministres amatā varētu stāties JKP pārstāve Dagmāra Beitnere-Le Galla, Aizsardzības ministriju turpinātu vadīt Raimonds Bergmanis (ZZS). Ārlietu ministra amatam Gobzems virzītu Edgaru Rinkēviču, savukārt iekšlietu ministra amatā, viņaprāt, iederētos Ralfs Nemiro ("KPV LV").

Tieslietu ministra amatam Gobzems vēl nevar izlemt starp JKP pārstāvjiem Jāni Bordānu un Jutu Strīķi. Kultūras ministres amatā paliktu līdzšinējā ministre Dace Melbārde (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!