Foto: LETA

Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ("KPV LV") aicina pārējos potenciālos sadarbības partnerus neņemt piemēru no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un "netorpedēt" valdības veidošanu. Īpaši viņš aicina Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvjiem būt konstruktīviem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pēc vairāk nekā nedēļu garām sarunām par valdības veidošanos Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Gobzems paziņojis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus ministru amatiem.

Pēc šī piedāvājuma izteikšanas viņš aicināja visus politiskos spēkus, "kas ir pie sarunu galda", neņemt piemēru no "Attīstībai/Par!" un strādāt Latvijas un sabiedrības labā, īstenojot priekšvēlēšanu laikā solīto.

"Es aicinu arī mūsu tuvākos sadarbības partnerus – Jauno konservatīvo partiju būt konstruktīviem. Īpaši ņemot vērā, ka arī mēs brīdī, kad Jānis Bordāns veidoja valdību, nevilkām viņa valdībai nekādas līnijas, neizteicām nekādus priekšnoteikumus, lai neapgrūtinātu viņu valdības veidošanas procesu," pauda Gobzems, norādīt, ka šādu pašu rīcību sagaida no JKP. "KPV LV" sagaida, ka Jaunā konservatīvā partija rīkosies valstiski un gribēs uzņemties atbildību par jomām, par kurām bija apņēmušies rūpēties iepriekš.

Taču neatkarīgi no sarunu rezultātiem Gobzems lūgs Saeimai balsot par viņa izveidoto valdību.

Vēstīts, ka JKP līderis Jānis Bordāns Gobzema piedāvāto atbildības sfēru sadalījumu vērtēja kā interesantu. "Es gribētu teikt, ka Jaunā konservatīvā partija ir gatavojusies veidot pārmaiņu valdību, to pašu mēs esam dzirdējuši no partijas "KPV LV"," uzsvēra Bordāns. Viņš vērsa uzmanību, ka dažas nianses Gobzema piedāvājumā norāda uz to, ka tā varētu nebūt pārmaiņu valdība. "Vairākas pozīcijās ir atstātas partijām, kas iepriekš vadījušas tās pašas pozīcijas," secināja JKP līderis.

"Es aicinātu Gobzema kungu vēl pārdomāt, pie nākamās tikšanās reizes mēs izteiksim savu viedokli, pārdomas par šo," norādīja Bordāns. JKP gribētu arī dzirdēt, ko par piedāvājumu domā pārējās partijas, kā arī sadzirdēt "KPV LV" argumentus, kāpēc izvēlēti konkrētās personas kā ministri. Bordāns atklāja, ka daži ministri JKP nav pieņemami, taču neatklāja kuri.

Šobrīd piedāvātais modelis ir vienpusējs, tāpēc ir nepieciešamas diskusijas. "Tieši tagad sākas īstas sarunas par valdības veidošanu," secināja JKP līderis.

Jau vēstīts, ka šorīt partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!