Foto: DELFI
Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") atbildības sfēru piedāvājumā ietilpst arī iecere nomainīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadību, atceļot no tās priekšsēdētāja amata Mārtiņu Bondaru (A/P), informēja pats Gobzems.

Gobzems iecerējis, ka Bondara vietā varētu stāties "KPV LV" frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs. Tāpat Gobzems grib izmaiņas Saeimas prezidijā, no tā izslēdzot "Attīstībai/Par!" deputāti Mariju Golubevu. Viņas vietā varētu nākt "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artuss Kaimiņš.

Plānots, ka Kaimiņš kļūtu par Saeimas priekšsēdētājas biedru, savukārt Inese Lībiņa-Egnere (JV), kura šobrīd ir priekšsēdētājas biedre, kļūtu par Saeimas sekretāra biedru.

Kā informēja "Jaunās Vienotības" pārstāvis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, viņa pārstāvētais politiskais spēks šādām izmaiņām prezidijā nepiekritīs.

Vēstīts, ka pēc vairāk nekā nedēļu garām sarunām par valdības veidošanos Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Gobzems paziņojis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus ministru amatiem. Iespējamie sadarbības partneri šo "KPV LV" piedāvājumu vēl vērtēs, par to vairāk var lasīt šeit.

Tāpat ziņots, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!