Foto: stock.xchng
Vien no negatīvajiem aspektiem, ko mūsdienās sev līdzi nes tehnoloģiju attīstība, ir kiberuzbrukumu intensitātes un biežuma palielināšanās, tiem kļūstot daudz plašākiem, mērķētākiem un gan indivīdu, gan organizāciju ikdienu apgrūtinošākiem, sarunā ar portālu "Delfi" atzīst inkubatora "Jigsaw" pārstāvji – sabiedrisko lietu departamenta vadītājs Dens Kaiserlings un Lietotāju izpētes un atbalsta komandas produktu attīstības menedžeris Džastins Koslins.

"Jigsaw" lokācijas vieta ir Ņujorkā un tas ir daļa no tehnoloģiju milža "Google". Inkubatorā nodarbināti plaša profila speciālisti – inženieri, zinātnieki, pētnieki, politikas speciālisti un dizaineri – ar vienu uzdevumu – izmantojot tehnoloģijas, risināt globālās drošības izaicinājumiem, ar kuriem saskaras mūsdienu pasaule. To starpā ir interneta cenzūras, digitālo uzbrukumu draudus jeb kiberdraudus. Tāpat inkubators ar dažādām metodēm apskata iespējas apkarot vardarbīgu ekstrēmismu.

Tehnoloģijas šajā ziņā ir gan cēlonis, gan arī risinājums. Kamēr kāds tās izmanto, lai uzbruktu, "Jigsaw" tās pielieto, lai padarītu pasauli drošāku, lai, izmantojot savu darbinieku prasmes un zināšanas, noteiktu potenciālos draudus nākotnē un radītu instrumentus to novēršanai.

Runājot, piemēram, par represīvu interneta cenzūru, "Jigsaw" pārstāvji skaidro, ka tā novērojama atsevišķās valstīs. Šim problēmjautājumam inkubators cenšas pieiet daudzpusīgi – piemēram, mediju un ziņu organizāciju aizsardzība, sniedzot instrumentus kiberuzbrukumu novēršanai. Inkubatora rīcībā esošā informācija liecina, ka kiberuzbrukumu skaits ziņu organizācijām un medijiem visā pasaulē palielinās, turklāt tie paliek arvien spēcīgāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!