Foto: DELFI

Ņemot vērā otrdienas politiskos paziņojumus no dažādiem politiskajiem spēkiem, ir sarukušas Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") izredzes izveidot valdību, pēc partiju apvienības "Jaunās Vienotība" sanāksmes pauda Ainars Latkovskis.

"Jaunās Vienotības" sanāksmē pārrunāti šorīt notikušie politiskie pagriezieni: gan partiju apvienības "Attīstībai/Par!" izslēgšana no valdības veidošanas sarunām, gan Jaunās konservatīvās partijas (JKP) aicinājums no sarunām izslēgt arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Partiju apvienība lūgs Gobzemam skaidrot esošo situāciju un vaicās, kādu viņš redz potenciālu koalīciju. "Jaunā Vienotība" vēlas arī noskaidrot, vai topošajā koalīcijā slēpti vai atklāti nebūs iesaistīta partija "Saskaņa". Ja atbildes uz jautājumiem netiks gūtas, "Jaunā Vienotība" pulcēsies uz valdes sēdi, lai turpinātu spriest par esošo situāciju un tālāk veicamajiem soļiem.

Vaicāts, vai pie esošās situācijas Gobzems spēs izveidot valdību, Latkovskis atbildēja: "Pēc šīs dienas paziņojumiem no dažādiem politiskiem spēkiem un premjera amata kandidāta paša, šī iespējamība ir sarukusi."

Politiskais spēks piedalīsies šīs dienas Gobzema vadītajās sarunās. Plānots, ka pulksten 14 politiķi pārrunās reģionālo reformu, savukārt 16.30 obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

Pēc Gobzema paziņojuma ZZS, kā arī Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) līderi portālam "Delfi" apliecināja, ka turpinās piedalīties Gobzema vadītajās sarunās. Arī JKP apliecināja, ka sarunās piedalīsies, taču aicinās no tām izslēgt ZZS.

Savukārt partiju apvienība "Attīstībai/Par!" bija ļoti kritiska par Gobzema sperto soli. Partiju apvienības ieskatā, piepildās politiskā spēka jau pirms vēlēšanām izteiktās bažas par Gobzema saistību ar cilvēkiem, kuri skatās Krievijas virzienā un ir ieinteresēti situācijas destabilizēšanā Latvijā.
"Attīstībai/Par!" uzskata, ka Gobzems jau kādu laiku meklējis iespēju, kā izslēgt no sarunām partiju apvienību, jo ir neērts sarunu partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!