Foto: LETA

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) paudusi neizpratni par Ministru prezidenta amatam nominētā Alda Gobzema ("KPV LV") pēdējā brīža lēmumu nenākt uz tikšanos ar pašvaldībām, informēja LPS.

LPS norādīja, ka tikšanās ar Gobzemu bija ieplānota otrdienas rītā pulksten 9. Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa premjera amatam nominētais Gobzems tikšanos vairākkārt apstiprināja un saskaņoja, bet īsi pirms vizītes to šorīt atcēlis.

"LPS Valde izprot Gobzema kunga saspringto darba ikdienu, tomēr atgādina, ka LPS valdē ir pārstāvji no visiem Latvijas reģioniem, kas šodien speciāli bija atbraukuši, lai tiktos un pārrunātu valdības veidošanas procesu un pašvaldību iesaisti tajā, ko nosaka arī Eiropas vietējo pašvaldību harta," pauda LPS priekšsēdis Gints Kaminskis (ZZS).

Gobzems ar sociālā tīkla "Facebook" starpniecību izteica atvainošanos LPS, piebilstot, ka viņam svarīgāka bija Saeimas deputāta pienākumu pildīšana.

"Sakarā ar Saeimas frakcijas ārkārtas sēdi pulksten 9 un Saeimas Juridiskās komisijas sēdi pulksten 10, kā arī ņemot vērā šodienas notikumus valdības veidošanas procesā objektīvi šorīt pulksten 9 man nebija iespējams vienlaikus atrasties vairākās vietās, jo prioritāri man ir pienākums pildīt Saeimas locekļa darba pienākumus kā Saeimas deputātam. Viennozīmīgi vēlos tikties ar jebkuru sociālo partneri un aicinu izturēties ar sapratni par radušos situāciju. Aicinu atcelto tikšanos ieplānot pēc iespējas tuvākajā laikā, saprātīgi un cieņpilni ņemot vērā arī manu darba grafiku," paziņoja deputāts.

Tikšanās laikā ar Gobzemu LPS plānoja apspriest Domes sēdē 1. novembrī apstiprinātos priekšlikumus nākamās valdības deklarācijai un citus pašvaldībām un valstij kopumā būtiskus jautājumus.

LPS 14. novembrī ar atklātu vēstuli vērsās arī pie Valsts prezidenta Vējoņa, paužot bažas par jaunās valdības veidošanas procesu. Jāatgādina, ka tobrīd premjera amatam bija nominēts Jānis Bordāns (JKP), kurš uz valdības veidošanas sarunām neuzaicināja Zaļo un zemnieku savienību.

Jau vēstīts, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

Ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!