Foto: LETA

Pirmdien norisināsies sestā sarunu kārta par valdības veidošanu pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") piedāvātā darba plāna. Pulksten 14.30 politiskie spēki pulcēsies, lai turpinātu spriest par topošās valdības veicamajām reformām.

Intensīvas sarunas pēc Gobzema plāna politiķiem norisinās jau aptuveni nedēļu. Tieši pirms nedēļas, 26. novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis kā premjera amata kandidātu nominēja "KPV LV" līderi.

Lai iezīmētu topošās valdības aprises, prezidents Gobzemam deva divas nedēļas laika. Savukārt, ja līdz 10. decembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par parlamenta vairākuma atbalstu Gobzema kandidatūrai, Valsts prezidents atsauks savu rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Jāatgādina, ka sestdien tika aizvadīta piektā tikšanās reize, taču arī tā neviesa skaidrību par valdības izveidošanas izredzēm.

Sestdien "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem turpināja pārrunāt topošās valdības veicamās reformas un to ieviešanas laika grafiku.

Pēc šīs tikšanās reizes neviena no partijām nesteidza paust atbalstu potenciālajai valdībai. "Attīstībai/Par!" vērsa uzmanību, ka svarīgi gūt atbildes par virkni saturisku jautājumu. Arī ZZS skaidru atbalstu vēl nesteidza paust Gobzemam, arī tās prioritāte tagad ir diskutēt par topošās valdības darāmajiem darbiem.

Izteikti kritiska par tikšanos bija partiju apvienība "Jaunā Vienotība". "Ja runājam par valdības veidošanu, tad šodien mēs neesam, manuprāt, ne soli tuvāk tam," pauda partiju apvienības valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš. "Jaunajai Vienotībai" ir virkne neatbildētu jautājumu. Piemēram, partiju apvienībai nav skaidrs par potenciālās valdības koalīcijas sadarbības modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!