Foto: Ekrānuzņēmums

Kopš Saeimas vēlēšanām atbalsts krities vairākiem politiskajiem spēkiem. Par to liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centrā SKDS tapušie partiju reitingi, svētdien ziņo portāls LSM.lv.

Aptauja veikta laikaposmā no 3. līdz 15. novembrim, kad Valsts prezidents premjera amatam bija nominējis Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētāju Jāni Bordānu.

Atbalsts Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) aptaujā palicis nemainīgs, savukārt popularitāte kritusies "Attīstībai/Par!" un Nacionālajai apvienībai.

Novembra pirmajā pusē veiktā aptauja rāda, ka gadījumā, ja Saeimas vēlēšanas notiktu šobrīd, partiju spēku samērs parlamentā būtiski nemainītos, ziņo LTV.

Pirmajā vietā joprojām būtu "Saskaņa", tai sekotu Jaunā konservatīvā partija un KPV LV. Salīdzinot ar oktobra aptauju, "Attīstībai/Par!" reitings ir nokrities par 2,2 procentpunktiem, savukārt Nacionālajai apvienībai – par 2,5 procentpunktiem.

Atbalsts par gandrīz diviem procentpunktiem samazinājies arī KPV LV.

Tikmēr Zaļo un Zemnieku savienībai pēc vēlēšanu laikā piedzīvotā krituma reitings ir mazliet pieaudzis. Nelielās svārstības gan iekļaujas statistiskās kļūdas robežās. Tikmēr līdz 17 procentiem pieaudzis to aptaujas dalībnieku skaits, kas nezina, par ko vēlēt. Kopš vēlēšanām neizlēmušo skaits ir pieaudzis par trešdaļu.

SKDS aptaujā piedalījās 833 respondenti no visiem Latvijas reģioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!