Foto: LETA

Lai gan nav ne mazāko šaubu, ka Ministru prezidentam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, Alda Gobzema ("KPV LV") kandidatūru noņemt no trases, jo pārbaudei ir nepieciešams laiks, nebūtu korekti, pēc valdības veidošanas sarunām pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis.

Birgmanis skaidroja, ka Gobzems šobrīd ir situācijas ķīlnieks. Viņš vērsa uzmanību, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis nominējis Gobzemu kā premjera amata kandidātu, līdz ar to "KPV LV" līderi nevar noņemt no trases tikai tāpēc, ka "nav atrisināts šis pielaides jautājums". Brigmaņa ieskatā tas nebūtu korekti.

ZZS līderis pieļāva, ka agri vai vēlu būs skaidrība par to, vai Gobzems saņems pielaidi valsts noslēpumam.

Ziņots, ka piektdien norisinājās ceturtās sarunas par valdības veidošanu pēc Alda Gobzema ("KPV LV") piedāvātā darba plāna. "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem pārrunāja topošās valdības veicamās reformas un to ieviešanas laika grafiku.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam.

Valsts prezidents nule kā izvēlētajam valdības veidotājam Gobzemam tāpat kā viņa priekšgājējam Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!