Foto: LETA

Nedēļas sākumā Rīgā, Āgenskalnā pēc sadzīviska strīda kāds vīrietis nodūris nesen iepazītu paziņu, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Otrdien, 27. novembrī Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēma informāciju no kāda Āgenskalna daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem par to, ka viņu kāpņu telpā atrodas vīrietis bez dzīvības un ar acīmredzamām vardarbības pazīmēm.

Diemžēl saņemtā informācija apstiprinājās - operatīvajiem dienestiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēta vīrieša nāve. Tika noskaidrots, ka bojāgājušais ir 49 gadus vecs vīrietis, norāda policija.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti noskaidroja, ka bojāgājušais pirms nāves bija pavadījis laiku vienā no šī nama dzīvokļiem un devās turp. Dzīvokļa saimniece policistus ielaida. Turpat dzīvoklī atradās arī viņas 67 gadus vecais dzīvesbiedrs, kurš tobrīd gulēja un bija piedzēries.

Turpinot skaidrot notikušā apstākļus, likumsargi ieguva informāciju, ka tieši 67 gadus vecais dzīvokļa saimnieks saistīts ar vīrieša nāvi. Pašreizējā informācija liecina, ka abi vīrieši bija iepazinušies tajā pašā dienā, un dzīvokļa saimnieks bija uzaicinājis jauno paziņu ciemos, lai iedzertu. Alkohola reibumā starp abiem vīriešiem dzīvoklī sācies strīds mantisku iemeslu dēļ. Kad abi vīrieši izgājuši kāpņutelpā, nama saimnieks viesim ar nazi iedūris vēderā. Vīrietis notikuma vietā gāja bojā, savukārt nama saimnieks viņu atstājis guļam turpat un devies atpakaļ savā dzīvoklī.

Tajā pašā dienā, kad tika saņemta informācija par noziegumu, policisti aizdomās turēto 67 gadus veco vīrieti aizturēja. Šī ir pirmā reize, kad aizturētais vīrietis nonācis policijas redzeslokā par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu. Iepriekš viņš sodīts vien par zādzībām nelielā apmērā.

Ņemot vērā, ka aizturētais tonakt bijis alkohola reibumā, notikušo viņš skaidri neatceras.

Policijai ir informācija, ka aizdomās turētais, iespējams, mēģinājis slēpt nozieguma pēdas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālproces par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Policija atgādina, ka lielākā daļa slepkavību notiek tieši sadzīvisku strīdu laikā pēc alkohola lietošanas. Tāpēc aicinām iedzīvotājus neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu un rūpīgi izraudzīties kompāniju, ar ko kopā pavadīt laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!