Foto: BNA

Oktobra beigās Valsts policijas pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par viltotu 50 eiro banknošu glabāšanu un izplatīšanu Latvijā un nosūtījusi materiālus Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Dobeles iecirkņa pavasarī atklāja 50 eiro banknošu glabāšanas un izplatīšanas shēmu, kuru realizēja grupējums trīs vīriešu sastāvā. Šīs personas apmeklēja tirdzniecības vietas Rīgā un Jūrmalā un par pirkumiem norēķinājās ar viltotām 50 eiro banknotēm, noskaidrojusi policija. Tāpat aizdomās turētie vīrieši no privātpersonām iegādājās produkciju, par kuru arī norēķinājās ar viltotu naudu.

Likumsargi aizturēja 1964. gadā, 1965. gadā un 1984. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Visām trim personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Izmeklēšanā veiktas arī vairākas kratīšanas aizturēto personu īpašumos. To laikā tika atrasta un izņemta viltota nauda. Valsts policija norāda, ka attiecībā uz atrasto naudu izdevies novērst viltoto 50 eiro banknošu nokļūšanu apgrozībā.

Aizturētās personas tiek sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 192. panta 3. daļas – par viltotas Latvijā apgrozībā esošas naudas pārvadāšanu, pārsūtīšanu, iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā to izplatīt vai par tās izgatavošanu, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Ja aizdomās turēto personu vaina noziedzīgajā nodarījumā tiks pierādīta, tām var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!