Foto: F64

18. novembra gaismas uzvedums “Saules mūžs” izmaksājis par teju 100 000 eiro vairāk, nekā vēstīts līdz šim. Izrādās, bez 285 tūkstošus eiro vērtā iepirkuma par projekta realizāciju bijuši vēl arī citi – mazāki iepirkumi, kas medijiem paslīdējuši garām nepamanīti, trešdien, 28. novembrī, vēsta LTV.

Rīgas dome, kā uzsver LTV, pārmetumus par patieso izmaksu noklusēšanu noraida, uzsverot – neviens neesot jautājis.

"Izrādās – 285 tūkstošus vērtais iepirkums, ko žurnālisti sazīmēja Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, bijis tikai par projekta realizāciju. Iepriekš noslēgts arī 48 000 eiro vērts līgums par uzveduma mākslinieciskās koncepcijas izstrādi, bet vēl atsevišķi 37 000 eiro izmaksāti mūziķiem," minēts LTV sižetā.

Tā kā abu pēdējo līgumu summa ir pārāk maza, lai likums tos prasītu publicēt Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, netika pamanīts, ka kopējās gaismas uzveduma izmaksas bija nevis 285 000, bet 370 000 eiro. Latvijas simtgades birojā par šo nesakritību LTV žurnālistus aicināja runāt ar Rīgas domi

Jau iepriekš ziņotais, ka no valsts budžeta gaismas uzveduma rīkošanai piešķirti 200 000 eiro, atbilst patiesībai. Atšķiras Rīgas domes finansējuma daļa – nevis 85 000, bet 170 000 eiro.

"Lai arī nepilnīgā informācija medijos klejojusi jau mēnesi, Rīgas dome, kas citkārt visai operatīvi norāda uz žurnālistu kļūdām, šoreiz neuzskata, ka būtu vajadzējis iejaukties," skaidro LTV.

“Mediji publicēja vienu daļu no šīm izmaksām, un viņas jau nav nepareizas – nezinot, ka ir arī citas daļas, un visi to uztvēra kā kopējo summu,” sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Viņa norādīja, ka par pasākumu rīkota preses konference, bet tajā “mēs atbildējām uz visiem jautājumiem., kurus mediji uzdeva”, un neviens par citām izmaksām nejautāja.

Uz jautājumu, vai pašiem nešķita, ka vajadzētu pateikt, ka tā nav pareizā summa, Vilde norādīja, ka tā nav nepareiza.

"Delfi" jau ziņoja, ka pamatīgs haoss pēc 18. novembra svētku uguņošanas Rīgā izveidojās dzelzceļa stacijā, kur galvaspilsētā uz svinībām ar vilcieniem nokļuvušie cilvēki nevarēja tikt mājās – vagoni bija pārpildīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!