Foto: Publicitātes foto

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) par diviem miljoniem eiro plāno izbūvēt gājēju tuneli Ogres dzelzceļa stacijā.

LDz bija izsludinājis iepirkuma konkursu, kuram pieteikšanās noslēdzās 27. novembrī. Tajā tika saņemti divi pieteikumi, kuri pašreiz tiek izvērtēti.

Projektā paredzēts veikt dzelzceļa publiskās infrastruktūras (gājēju tuneļa) izbūvi atbilstoši būvprojektam "Dzelzceļa publiskās infrastruktūras izbūves būvprojekts. Gājēju tunelis zem dzelzceļa sliežu ceļiem Skolas ielas un Mālkalnes prospekta savienošanai, Ogrē". To paredzēts realizēt līdz 2020.gada 20.novembrim.

LDz skaidroja, ka valsts 2018.gada budžetā tika ieplānoti līdzekļi divlīmeņu sliežu šķērsojuma izbūvei. Izvērtējot drošības aspektus un prioritātes, LDz pieņēma lēmumu šo finansējumu ieguldīt Ogres divlīmeņu šķērsojuma izbūvei. Viens no aspektiem ir, ka šis projekts jau bija aizsākts. Kopējais valsts dotācijas apmērs ir divi miljoni eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!