Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija sākusi dienesta pārbaudi par divu policistu rīcību, ļaujot iereibušam autovadītājam pārvietoties ar savu automašīnu, kura bija novietota stāvēšanai neatļautā vietā.

Sociālajā vietnē "Facebook" publicētajā video redzams, kā pašvaldības policisti piebrauc pie automašīnas, kas novietota stāvēšanai neatļautā vietā Strēlnieku laukumā. Pēc klauvēšanas pie automašīnas logiem, policisti atver automašīnas aizmugurējās durvis. No tālākās sarunas ir diezgan skaidri noprotams, ka automašīnas vadītājs ir alkohola reibumā.

Iereibušais automašīnas iemītnieks vairākkārt lieto necenzētus vārdus policistu virzienā. Uz aicinājuma kāpt ārā no automašīnas un aizrādījumu, ka konkrētajā vietā spēkratu novietot stāvēšanai aizliegts, vīrietis nereaģē vai atbild ar necenzētiem vārdiem.

Policisti automašīnā esošajam vīrietim jautā, vai viņš brauks vai arī darīs ko citu. Pēc šī jautājuma automašīnā esošais vīrietis uzsāk braukšanu, bet pašvaldības policisti iesēžas savā dienesta automašīnā. Brīdi vērojuši vīrieša tālāko rīcību, viens no pašvaldības policistiem saka: "Pietiek ākstīties, braukt viņš brauca." Pa dienesta rāciju tiek nodota informācija, ka uz Strēlnieku laukumu nepieciešams piegādāt alkometru.

Pēc tam pašvaldības policisti atkārtoti pienāk pie apturētās automašīnas, šoreiz jau vaicājot, cik šoferis izdzēris. Policisti norāda, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, un liek izslēgt aizdedzi. Savukārt automašīnā sēdošais vīrietis pašvaldības policistiem skaidro, ka braucis nolikt automašīnu stāvēšanai, bet pēc policistu jautājuma par izdzerto alkohola apjomu atbild, ka izdzēris "pa aliņam".

Rīgas pašvaldības policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" pastāstīja, ka par policijas darbinieku rīcību pašlaik ir uzsākta pārbaude, kurā detalizēti vērtēs visus apstākļus un policistu atbildību. "Taču jau uzreiz varam pateikt, ka policistu rīcība bija klaji neprofesionāla un kārtības sargam neatbilstoša," pauda Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!