Foto: LETA

Lai gan Jaunā konservatīvā partija uztur savu "sarkano līniju" pret Zaļo un zemnieku savienību, tā valdības veidošanas sarunās otrdien piedalījās un plāno to darīt arī turpmāk, pēc pirmās Alda Gobzema ("KPV LV") valdības veidošanas tikšanās apliecināja JKP līderis Jānis Bordāns.

Bordāns skaidroja, ka valdības veidošanas sarunas vada Gobzems un partija "KPV LV", savukārt JKP šajā procesā piedalās.

Vaicāts, vai JKP uztur savu "sarkano līniju" pret ZZS, Bordāns atbildēja apstiprinoši. Politiķis skaidroja, ka vēl vakar JKP biedri partijas sēdē pauduši pozīciju, ka partijai ir jāveicina pārmaiņu valdības veidošana.

Sarunas JKP atbalstīs tik tālu, cik tālu tas atbildīs partijas uzstādījumiem. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka neredz šķēršļus, kāpēc lai JKP neiesniegtu Gobzemam priekšlikumus valdības veidošanai.

Jāatgādina, ka JKP iepriekš neieradās partiju apvienības "Attīstībai/Par!" rīkotajās tematiskajās sarunās, jo tajās piedalījās ZZS pārstāvji. Arī tad, kad Bordāns mēģināja izveidot valdību, sarunās ZZS nebija aicināta piedalīties.

Ziņots, ka partijas "KPV LV" frakcijā Saeimā otrdien uz pirmo tikšanos pulcējās potenciālie sadarbības partneri, lai Gobzema vadībā pārrunātu viņa valdības veidošanas sarunu darba plānu. Plānots, ka nepilnu divu nedēļu laikā politiskie spēki tiksies 10 reizes, lai izrunātu virkni konceptuālu, saturisku un tehnisku jautājumu.

Tāpat vēstīts, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!