Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī vairākiem cilvēkiem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība pēc paslīdēšanas uz slidenām ietvēm, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kurzemē 86 gadus veca sieviete paslīdējusi un kritusi pa apledojušu kāpņu pakāpieniem. Kritiena rezultātā sieviete guvusi krūškurvja traumu un nogādāta slimnīcā.

Savukārt kāda 58 gadus veca sieviete Kurzemē nogādāta slimnīcā, jo viņa paslīdējusi uz slidenas ietves, gūstot gūžas traumu.

Turpretim Vidzemē 73 gadus veca sieviete, paslīdot uz slidenas ielas guvusi galvas traumu un nogādāta slimnīcā.

Tāpat NMPD mediķi vakar veikuši veiksmīgu reanimāciju, atbildot uz izsaukumu Pierīgā, kur kādai 70 gadus vecai sievietei pēkšņi bija palicis slikti un sākusies krampju lēkme. Mediķiem ierodoties notikuma vietā, palīdzības sniegšanas laikā stāvoklis pasliktinājās un sievietei iestājās klīniskā nāve, taču mediķu uzsāktie reanimācijas pasākumi bija veiksmīgi un viņiem izdevās atjaunot sievietes dzīvībai svarīgos procesus un nogādāt viņu slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās uz 874 izsaukumiem, no kuriem 140 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!