Foto: LETA

Ņemot vērā partijas "KPV LV" pausto atbalstu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķim Jānim Bordānam, kad viņš tika nominēts kā Ministru prezidenta amata kandidāts, tagad JKP būtu jāļauj veidot Alda Gobzema valdību, nevis jāizvirza ultimāti, intervijā Latvijas Radio pauda Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Gobzems izteica cerību, ka JKP atbalstīs "KPV LV", ņemot vērā, ka "KPV LV" iepriekš atbalstīja JKP. Viņš arī uzsvēra, ka JKP tuvākais sadarbības partneris ir tieši "KPV LV", savukārt cits premjera amata kandidāts no citas partijas nebūtu vēlamākais scenārijs JKP.

Jāatgādina, ka iepriekš JKP novilka "sarkano līniju" pret Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Laikā, kad valdību mēģināja izveidot Bordāns, JKP paziņoja, ka ar ZZS nesadarbosies. Savu nostāju "konservatīvie" nav mainījuši, JKP nav gatava strādāt vienā valdībā ar ZZS, pirmdien apliecināja Bordāns.

Atbalstu Gobzema veidotajai valdībai "KPV LV" sākšot lūkot otrdien pēcpusdienā, kad uzsāks sarunas ar citām partijām: ZZS, JKP, Nacionālo apvienību, "Jauno Vienotību" un "Attīstībai/Par!".

"KPV LV" līderis skaidroja, ka pēc šodienas frakcijas sēdes partija "lēnā ritmā" uzsāks valdības veidošanas sarunas. Sākotnēji ir jāuzklausa potenciālie sadarbības partneri. Tāpat Gobzems vērsa uzmanību, ka Vējoņa doto divu nedēļu laikā viņam būs jāiepazīstas ar visiem 100 Saeimas deputātiem, kā arī būtu vēlams viņiem iepatikties.

Vēstīts, ka "KPV LV" frakcijā Saeimā otrdienas pēcpusdienā partiju pārstāvji pulcēsies uz valdības veidošanas sarunām.

Tāpat ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!