Foto: LETA
"KPV LV" frakcijā Saeimā otrdienas pēcpusdienā partiju pārstāvji pulcēsies uz valdības veidošanas sarunām, informēja frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artuss Kaimiņš ("KPV LV").

Otrdienas rītā "KPV LV" frakcijas deputāti iepazīstināti ar valdības veidošanas "ceļa karti". Jau pulksten 14 ar to tiks iepazīstināti potenciālie sadarbības partneri: Jaunā konservatīvā partija (JKP), Zaļo un zemnieku savienība, "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība un "Attīstībai/Par!".

Vēstīts, ka par pamatu "ceļa kartei" ņemts iepriekš "KPV LV" publiskotais potenciālās valdības deklarācijas projekts. Ar to partija nāca klajā jau 31. oktobrī, lai nodrošinātu Ministru kabineta izveidi un darbību Alda Gobzema ("KPV LV") vadībā, gadījumā, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis nominēs tieši viņu kā nākamo premjeru. Jāatgādina, ka pēc deklarācijas publiskošanas prezidents valdības veidošanai priekšroku deva JKP līderim Jānim Bordānam.

Jau iepriekš portāls "Delfi" rakstīja par "KPV LV" deklarāciju šeit. "KPV LV" piedāvātā "ceļa karte" ir īsāka deklarācijas versija, to veido 10 soļi, iepriekš atzīmēja Kaimiņš.

Ziņots, ka Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Valsts prezidents nule kā izvēlētajam valdības veidotājam Gobzemam tāpat kā viņa priekšgājējam JKP līderim Bordānam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Valsts pirmā amatpersona gan pauda cerību, ka "KPV LV" premjerministra amata kandidātam valdību izveidot izdosies. Viņš sagaida no Gobzema aktīvas konsultācijas, lai vienotu partijas atbalstam savai kandidatūrai Ministru prezidenta amatam.

Vējonis norādīja, ka politiskās partijas nogaidot, nevis aktīvi konsultējoties par iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta kandidātam, rada riskus mūsu valsts turpmākajai attīstībai un izaugsmei.

Valsts prezidents sagaida no Gobzema aktīvas konsultācijas, lai vienotu partijas atbalstam savai kandidatūrai Ministru prezidenta amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!