Foto: F64

Valsts policija otrdienas rītā Rīgā un tās apkārtnē reģistrējusi 26 ceļu satiksmes negadījumus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Šajās avārijās cietuši divi cilvēki.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" otrdienas agrā rītā informēja, ka sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Valsts policija aicina transportlīdzekļu vadītājus izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Lai nepieļautu transportlīdzekļa saslīdēšanu, autovadītājiem jāizvairās no straujām kustībām, īpaši straujas bremzēšanas. Vēlams jau laikus palielināt distanci līdz priekšā esošam transportlīdzeklim, lai nepieciešamības gadījumā būtu vairāk laika attiecīgi reaģēt uz situāciju.

Lai arī noteikts, ka tās jānomaina līdz 1. decembrim, ņemot vērā laikapstākļus, ar neatbilstoši sagatavotu transportlīdzekli piedalīties ceļu satiksmē ir ļoti bīstami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!